Forum Dunmore Strona Główna Dunmore
Dumore Irish Dance Academy

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasz nowy dom
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dunmore Strona Główna -> O wszystkim innym
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kitka5
havy jig? łapię w mig

PostWysłany: Czw Lis 14, 2019 14:16    Temat postu: Nasz nowy dom Odpowiedz z cytatem

Na pewno wiecie, że remont nie zawsze jest prosty i tak oczywisty. Nie ma się co jednak tym przejmować! Warto postawić na wnętrze, które sprawi, że będziemy czuć się w nim dobrze. Na przykład łazienka - stworzona z pełnym zaangażowaniem może być miejscem, gdzie spędzisz miło czas. Oto więc porady https://www.harimex.pl/porada/male-jest-piekne/ jak stworzyć przytulną przestrzeń, nawet jeśli jest on małego rozmiaru.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Lis 14, 2019 14:16    Temat postu:

Powrót do góry
Ouqwd54
skpujący begginer

PostWysłany: Czw Lis 14, 2019 17:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tez tak uważam.
Powrót do góry
boleslaw62
nienawidzę double hopów

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2020 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Porządnie wykonane wykończenia wnętrz wpływają bardzo pozytywnie na doznania estetyczne płynące z mieszkiwania w danym mieszkaniu / domu. Na wspomniany element remontu składa się wiele pomniejszych prac, a niektóre można wykonywać równolegle, lub bezpośrednio jedna po drugiej, dzieki czemu możemy zachować ciągłość i pewność pracy. I w ten sposób np. aplikacja tynku poprzedza wykonanie gładzi, następnie jest malowanie lub położenie płytek. Jeżeli sami nie jesteśmy w stanie wykonać tych prac warto skorzystać z usług firmy zewnętrznej. Przykładowo montaż paneli podłogowych nie jest szczególnie skomplikowanym zajęciem i można spróbować sił samodzielnie. Jednak już układanie parkietu stanowi trochę większe wyzwanie i jest bardziej pracochłonne. W zależności od koncepcji i naszego zamysłu możemy np. kreować przestrzeń w naszym mieszkaniu. Przykładowo montaż płyt kartonowo gipsowych może służyć do wielu zastosowań. Sufity podwieszane czy ścianki działowe to główne zastosowania płyt k/g. Ich montaż gwarantuje płynne powierzchnie w rozsądnym standardzie wykończenia. Należy jednocześnie pamiętać, że montaż glazury powinien być wykonywany na samym końcu wszelkich prac wykończeniowych, ponieważ odbywa się na otynkowanej już ścianie.
bastonowski
skpujący begginer

PostWysłany: Wto Wrz 22, 2020 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że ktoś tutaj wspomniał o podwieszanym suficie. Nie wiem co mam o tym sądzić, bo z jednej strony bym tego chciał, ale z drugiej strony to nie wiem czy u mnie to się zmieści.
Donovan
ćwiczę kroki czekając na autobus

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2020 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy temacie nowego domu bardzo ważne jest zastanowić się czym będziemy go ogrzewać. Piec, centralne, gazowe, olejowe? Jest tego masa. Moim zdaniem do małych domów najlepsza będzie koza. Zobaczcie na ofertę tej firmy https://kratki.com/sklep/pl/category/15/piece to dowiecie się dlaczego. Niskim kosztem mamy fantastyczne urządzenie, które nie dość, że ogrzewa, to jeszcze swoim charakterystycznym dźwiękiem wprowadza w pomieszczeniu nieziemską atmosferę. W końcu kto z nas nie lubi trzasku płonącego drewna?
Powrót do góry
atral
ćwiczę kroki czekając na autobus

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2020 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przy budowie domu przemyślałem sprawę technicznie i zainwestowałem w drzwi stalowe techniczne, muszę przyznać, że jestem zadowolony z nich do tej pory Smile
Powrót do góry
olena
skpujący begginer

PostWysłany: Pon Paź 12, 2020 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aka jest wasza opinia na temat budowanie domu od zera? Zastanawiałem się ostatnio nad tym, jak zagospodarować moją działkę letniskową.
Powrót do góry
marek33
havy jig? łapię w mig

PostWysłany: Pon Paź 12, 2020 22:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój nowy dom znajduję sie w powiecie rybnickim , wybrałam ta lokalizację ze względu na mieszkająca tam rodzinę . Poprosiłam o pomoc znane biuro nieruchomości tutaj https://www.cn-kaczmarek.pl/ . Odrazu spodobała mi się współpraca ze względu na ich profesjonalizm .
AgataSawata
kocham jumpovery

PostWysłany: Pon Lis 23, 2020 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy ktoś w was zdecydował się może w swoim nowym domu na tabliczki adresowe LED? Podoba mi się takie rozwiązanie, jak tu: http://cucudo.pl/kategoria-produktu/oznakowanie-budynkow/tabliczki-adresowe-led ale nie wiem jak sprawdza się po czasie, czy jest solidne i wytrzymałe? Dajcie znać, jeśli macie u siebie coś takiego Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
sandor
skpujący begginer

PostWysłany: Wto Lis 24, 2020 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo ciekawe rzeczy tutaj piszecie, według mnie jest to bardzo interesujące
FajnyGrzesiek
skpujący begginer

PostWysłany: Sro Lis 25, 2020 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja prędko nie będę miał nowego domu. W sumie na razie nie mam na to pieniędzy, więc co ja poradzę.
Robert7979
ćwiczę cuty i szpagaty

PostWysłany: Nie Gru 06, 2020 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sporo inspiracji znajdziecie na https://remont.biz.pl/blog/
Powrót do góry
ErykKoc4
skpujący begginer

PostWysłany: Wto Gru 29, 2020 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj może nie proste ale ja akurat uwielbiam różnego typu remonty:) Coś się dzieje przynajmniej Smile Wiadomo trzeba mieć wcześniej odłożone pieniążki Smile
pawel445
skpujący begginer

PostWysłany: Pon Sty 04, 2021 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdy ma taki dom jaki chcę. Moim zdaniem to jest bardzo ciekawy wątek.
sabrina
hornpipe killer

PostWysłany: Wto Sty 12, 2021 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z remontem faktycznie nie jest tak hop siup jak sie wydaje, to samo z budowa domu. przekonalam sie o tym na wlasnej skorze jak z mezem zdecydowalismy sie postawic dom. stwierdzilismy, ze madra decyzja bedzie przebadanie gruntu , zatrudnilismy do tego firme http://geobi.pl/ szereg specjalistycznych badan pozwala stwierdzic, czy na naszej dzialce wszystko jest w porzadku i czy mozemy bez problemu ruszac z pracami budowlanymi
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Sty 12, 2021 19:48    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dunmore Strona Główna -> O wszystkim innym Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11
Skocz do: